organic noni

Coraz większe uznanie konsumentów zdobywa żywność ekologiczna (organiczna/bio) przy produkcji, której używa się zdrowe metody. Organic Noni to najwyższej jakości suplement diety w postaci płynnej, zawierający sok z organicznego owocu noni o naturalnym aromacie pochodzącym z organicznych malin.

Dlaczego warto sięgać po produkty ekologiczne? – Noni Organiczne
Żywność ekologiczna odgrywa rygorystyczne wymagania produkcji organicznej potwierdzone przez odpowiednią jednostkę certyfikującą. Owoce pochodzące z gospodarstw ekologicznych są smaczniejsze i bogatsze w składniki odżywcze (antyoksydanty, składniki mineralne, polifenole), w porównaniu do żywności wytwarzanej metodami konwencjonalnymi. Pożądany smak i aromat żywności jest osiągany w zdrowy sposób, bez dodatku sztucznych polepszaczy smakowych. W produkcji ekologicznej radykalnie ogranicza się stosowanie chemicznych środków ochrony roślin, nawozów syntetycznych, dodatków do żywności i substancji pomagających w przetwarzaniu. Obowiązuje całkowity zakaz stosowania organizmów genetycznie zmodyfikowanych, promieniowania jonizującego, mineralnych nawozów azotowych, stymulatorów wzrostu. Zdrowie roślin utrzymywane jest poprzez wyselekcjonowanie odpowiednich gatunków i odmian odpornych na szkodniki i choroby, właściwy płodozmian, metody mechaniczne i fizyczne walki z chwastami , a oprócz tego szkodnikami. Produkcja organiczna nie zanieczyszcza gleby ani nie skaża wody pitnej.

Owoc noni
(Morinda citrifolia) pochodzi z Azji i Australii, gdzie stosowany jest od wieków dla utrzymania zdrowia, młodości i wspomagania organizmu. Jest źródłem witamin, składników mineralnych, antyoksydantów, a także substancji o unikalnych właściwościach, przykładowo. prokseroniny, która wspomaga działanie komórek układu odpornościowego.

Zalety owocu noni:
o wspomaga układ pokarmowy;
o wpływa korzystnie na funkcjonowanie układu odpornościowego;
o stymuluje układ sercowo-naczyniowy;
o wykazuje pozytywny wpływ na stawy;
o korzystny przy zwiększonym stresie;
o poprawia samopoczucie.

Author: Bartosz Kler

Dodaj komentarz